menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Termékeink

csik

EB-350-40 típusú csigás rendszerű biobrikett gyártó prés

csik

Elindul a pellet/brikett nagykereskedelem! Bővebben: Híreink rovatban.
Jelentős árcsökkenés! Ld. a gépárnál

ÚJ, HATÉKONY ESZKÖZ A BIOMASSZA FELDOLGOZÁSÁRA!

CSIGÁS BRIKETTÁLÓ PRÉS

Vállalkozásunk megkezdte - hazánkban még kevésbé ismert és elterjedt rendszerű - gyári új brikettáló présgépek forgalmazását.
A gép robosztus szerkezete, az elektromosan, szabályozhatóan fűtött présfej - melyben a nagyfokú tömörítést egy kúpos csiga-kúpos hüvely egység végzi - a kellő meghajtó villamos teljesítmény lehetővé teszik a legkülönbözőbb fajtájú, max.8-10 % nedvesség tartalmú és 6-10 mm szemcsenagyságú fa és lágyszárú növényi alapanyagból kiváló minőségű tűzibrikett előállítását.
Az optimális gyártóteljesítmény eléréséhez a gép rendelkezik a feldolgozandó anyag mennyiségének szabályozására szolgáló, fokozat nélkül állítható fordulatszámú adagoló csigával. A brikett különlegességét az adja, hogy a csiga által előállított hatalmas nyomás, a keletkező surlódási hő valamint a présfej fűtésének együttes hatására az alapanyagban alkotórészként jelen lévő lignin megolvad, amely a brikett lehűlése folyamán megdermed. Ezáltal az elkészült brikett teljes keresztmetszetében ragasztott kötés jön létre, mely nagyfokú szilárdságot ad és megakadályozza a morzsálódást.
A gép folyamatos, több műszakos munkavégzésre alkalmas. A csiga és a hüvely különlegesen kopásálló, kiváló minőségű nikkel acélból készülnek. A legnagyobb koptató hatásnak kitett csigavég gyorsan, egyszerűen cserélhető.

prés

A gép folyamatos, több műszakos munkavégzésre is alkalmas. A csiga és a hüvely különlegesen kopásálló, kiváló minőségű nikkel acélból készülnek. A legnagyobb koptató hatásnak kitett csigavég gyorsan, egyszerűen cserélhető. Természetesen kerülni kell homokkal szennyezett alapanyag feldolgozását, mivel a homok nagymértékben csökkenti a művelő szervek élettartamát.

Főbb műszaki adatok:

Teljesítmény:350-500 kg/óra
Meghajtó villanymotor teljesítmény: 37 kW
Présfej fűtés: 12 kW
Adagoló csiga motor teljesítmény: 1,5 kW
Fajlagos energia felhasználás: 0,12 kWh/kg termék
Brikett méret: 52x52 mm változtatható hosszúsággal, középen O 22-25 mm furattal.
Súly: 1.200 kg

A csigás brikettáló prés ukrán gyártmányú, országukban jelentős darabszámú üzemel. A hazai illetve az EU-n belüli üzembeállításához szükséges honosítási eljárás megtörtént (vizsgálatot végezte: AGROVÉD Kft, azonosító száma: 3274.612.08) , vállalkozásunk - mint forgalmazó - jogosult az EK Megfelelőségi nyilatkozat kiadására, a "CE" jelölés feltüntetésére. A gép megtalálható az FVM támogatott gépkatalógusában, ajánlásában illetve pályázható.

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák