menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Teljes körű szolgáltatás

A csigás brikettáló gép megvásárlását és honosítását követően rövid idő alatt nyilvánvalóvá vált, hogy bármennyire nélkülözhetetlen alapgép, más kiszolgáló gépek nélkül önmagában nem használható. Ezt felismerve kellet kijelölni a hasznosításhoz vezető utat. Ezen a ponton vált elválaszthatatlanná ezen a téren a Hargita Wood Kft. és a Nád-Brikett Kft. együttműködése.

A Nád-Brikett Kft. vezetői, az alapításában részt vevő vállalkozások és az ezeket megtestesítő szakemberek elképzelése és szándéka kezdettől fogva egy olyan termelő-referencia üzem létrehozása volt, amely a szilárd biomasszát megtestesítő legkülönbözőbb alapanyagok brikettálására komplex megoldást ad.

Az eltelt közel másfél évben igyekeztünk kiválasztani külföldön a gyártósorhoz olyan alapgépeket, melyek jelenlegi ismereteink szerint az EU területén nem ismertek, amelyek minden szempontból garantálják a széleskörű felhasználhatósággal együtt a kiváló minőséget. Ezek az EB-350 csigás brikettáló prés és az ASzB-1 forgódobos szárító.

Összeállítottunk egy olyan gyártósort, amely mind ömlesztett formában (fűrészpor, bármilyen apríték, napraforgó héj stb.), mind kör/kockabála formájában (szalma, nád, kukoricaszár stb.) képes fogadni és feldolgozni bármilyen anyagot.

A gyártósor egészében véve és az egyes alkotó egységei is kielégítik a különböző előírásokat (munka-, környezet-, zaj-, tűzvédelem, szabványosság stb.).

Az üzem tervezett éves teljesítménye 4200 t brikett. Létrehozásának vezérelve a "helyi", "helyben" fogalmak. A helyben évente megújulóan megtermő alapanyagot helyben, helyi munkaerő foglalkoztatásával (munkahely teremtés!) feldolgozva helyi (lakosság, önkormányzat, vállalkozás stb.) felhasználásra szánjuk. A referencia üzem ennek is a bemutatását szolgálja.

Közös munkánk során mind a tervezésben, mind a pályázatírásban, mind a kivitelezésben olyan kapcsolatrendszerünk alakult ki, melyet bátran merünk ajánlani jövőbeli partnereinknek.

A pályázatkészítés része volt a gyártási know how kidolgozása is. Terveink között szerepel, hogy piacot kívánunk teremteni a technológiánkat megvásárló partnereink brikett termékeire, ezzel is mérsékelve az induláskori nehézségeket.

Mindezek ismeretének és tudásának birtokában most már megalapozottan és felelősséggel tudjuk akár az alapgépeket külön-külön is, akár a komplett gyártósort leendő partnereink figyelmébe ajánlani az említett szolgáltatásokkal egyetemben, mindezt kiegészítve a felgyűlt nem kevés szakmai tapasztalatunk és tudásunk megosztásával.

Bármilyen - a témával összefüggő kérdésben - készséggel fogadjuk megkeresésüket mind a Hargita Wood Kft, mind a Nád-Brikett Kft. elérhetőségein (www.nadbrikett.com).

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák