menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Itt az új biomassza szárító

A Nagyivánon építendő brikettáló gyártósor EB-350 típusú brikettáló mellett egy másik nagyon fontos alapgépet, egy - a feldolgozandó alapanyaggal fűtött - hőcserélős, forgódobos szárítót is fog tartalmazni. Az ukrán gyártmányú ASzB-1 forgódobos szárító nálunk még ismeretlen. Kompakt felépítése, egyszerű szerkezete, kis villamos energia igénye bizonyára elnyeri a jövendő alkalmazóik tetszését.

A kazán hőcserélős megoldása biztosítja a szárító tűzveszély-mentességét. A teljes szárító komplexum (kazán, dob, pára és porelszívás) egyszerű kivitele, könnyű szabályozhatósága, a szárítható anyagok széles köre, teljesítmény variánsai és várhatóan kedvező árszintje teszik lehetővé a biomassza feldolgozás egyik nélkülözhetetlen alapgéppé válását és széleskörű elterjedését.

A szárító honosítási eljárása hamarosan befejeződik. Kezdetben a kazán füstgáz emissziója nem tudta teljesíteni a nagyon szigorú magyar környezetvédelmi értékeket. Egy ukrán szakember helyszíni művezetésével és nagyon szellemes megoldásával az átalakítás megtörtént, a mért értékek megfelelőek.

Úgyszintén folyamatban van a kazánok automata táplálásának és szabályozásának a kidolgozása és megvalósítása is.

A honosítást követően a szárítót önállóan a Nád-Brikett Kft. fogja értékesíteni. Előzetes igénnyel jelenleg is bármelyikünk megkereshető. Természetesen a szárító beépített alapgépe lesz a létesülő gyártóvonalnak is.

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák