menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Pellet és brikett nagykereskedelem

A Hargita Wood Kft. már nyolcadik éve, 2002-től vesz részt a környező országokkal folytatott külkereskedelemben. Ezek az országok elsősorban Románia, Ukrajna illetve Oroszország.

Az utóbbi 2-3 évben előtérbe került a szilárd biomassza brikettálás és pelletálás technikai-technológiai kérdéseivel való intenzív foglalkozás. Ezt jól mutatja a Hargita Wood Kft.-nek az ukrán CserkassziElevatorMas-sal létrejött együttműködése, illetve Csetneki István egy másik érdekeltségén keresztül (BIOGRAN Kft.) megkötött kizárólagos, teljes körű szerződése az orosz TOPGRANMAS cég által gyártott komplett pelletáló gyártósorok EU területére történő behozatala céljából.

Mindezek közben jelentősen kiszélesedett az egyre jelentősebb mértékűvé növekedő pellet és brikett piacra való rálátás. Ez, valamint az egyre növekvő igény adott inspirációt a fenti tüzelőanyagok kereskedelmébe történő belépéshez. Azt a személyi, tárgyi és üzleti ismerethalmazt kívánjuk kamatoztatni, mely már jelenleg is rendelkezésre áll. Mind itthon, mind külföldön tapasztalható egy megnövekedett igény és érdeklődés, mely saját tapasztalat szerint is az elmúlt télen már a kínálat jelentős mérséklődését eredményezte.

Elgondolásunk a következő: bárki, megalapozott és fizetőképes megkeresésére igyekszünk a megrendelő igényeinek megfelelő fajta, minőségű, méretű, csomagolású, árú stb. terméket illetve annak forgalmazóját megkeresni. Létrejött kölcsönös egyezség esetén cégünk végzi kétirányú (megrendelő - eladó) szerződés alapján a kereskedelmi ügylet teljes lebonyolítását a megrendelő által rendelkezésre bocsátott fizetőeszközök (pénz, deviza, LC stb.) felhasználásával.

A lehetőségek áttekintése alapján a következő áru választékot tudjuk ajánlani:
Brikett
- gyártási mód szerint: RUF hengeres, téglatest; mechnikus préssel; extrudált, ún. Pini&Kay típus
- alapanyag szerint: fa, napraforgó héj, hajdina, szalma, tőzeg, árvalányhaj
- csomagolás szerint: ömlesztve, big bag zsákban, műa. pánttal átkötve vagy polietilén zsákban, raklapon stb.
- mennyiség szerint: 1 kamiontól ismeretlen korlátig
- szállítási mód: elsősorban közút (kamion)
Pellet
- alapanyag szerint: ld. Brikett
- méret: O 4-12 mm
- minőség: fehér fenyő (gold pellet), ipari
- csomagolás: ömlesztett, big bag, 10-30 kg műag. zsákban, raklapon, konténerben
- szállítás: közút, tengeri
- mennyiség: 1 kamion - sok ezer t.

Olyan megrendelők jelentkezésére számítunk, akik saját részükre vagy egy-egy nagyobb körzet ellátására gondolnak, vagy jelentősebb nyugati ilyen irányú üzleti kapcsolatokkal rendelkeznek.

Ukrajnában pini kay brikett gyártáshoz elterjedten felhasznált - három brikett alapanyag néhány jellemzője:

Alapanyag:fa fűrészpor napraforgó héj hajdina
Nedvesség %:6 - 8
Hamu %:0,45 2,71,5
Fűtőérték Kcal/kg, MJ/kg: 4100, 17.4 5140, 21.5 6500, 27.2 (!)
Térf. súly kg/m3: 1200 - 1400
Méret mm:50 x 50 x 250 - 300 50 x 50 x 250 - 300 50 x 50 x 250 - 300

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák