menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Megállapodások
Az elmúlt két hét folyamán két alkalommal is vendégünk volt a csigás brikettálót gyártó ukrán cég, a CserkassziElevatorMas igazgatója, Odokienko Igor Alekszandrovics.

Az első látogatáskor kíséretében volt a gyár főkonstruktőre, Svec Vitalij Vlagyimirovics is.

Nagyivánon a helyszínen megtekintették a gyártóvonal üzemeltetésének leendő helyszínét, az eddig elkészült próbadarabokat, megkonzultáltuk a csigavég kopáshatárának kiterjesztését rendkívüli kopásálló tulajdonságokkal rendelkező wolframkarbid felhegesztése által.

Elmondták, hogy a fűrészporon kívül más anyag feldolgozásával kapcsolatban nincsen gyakorlatuk, így a szalma, nád stb. brikettálásakor keletkező tapasztalat a gép fejlesztése szempontjából nagyon fontos számukra is.

Miután a honosítás által lehetőségünk nyílik nem csak Magyarországon, hanem az Európai Únió egész területén az értékesítésre, megállapodtunk abban, hogy a jövőben a brikettáló prés vonatkozásában az Únió területén a CserkassziElevatorMas (www.bronto.ck.ua) kizárólagos képviselője a Hargita Wood Kft. lesz.

A második látogatáskor kaptunk egy-egy láng és ívhegesztés útján wolframkarbiddal kopásállóbbá tett új csigát, melyeket mielőbb szeretnénk üzemszerűen kipróbálni.

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák