menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Vendégeink voltak
F. hó 12-14. között szakmai látogatásra és megbeszélésre vendégeink voltak a brikettáló prés ukrán gyártójának, a CserkassziElevatorMas-nak az igazgatója, Igor Odokienko és a gép főkonstruktőre, Vitalij Svec.

A találkozó során számos együttműködési és szakmai témát megvitattunk.

Kölcsönös szándék alapján megegyeztünk abban, hogy a csigás brikettáló prés vonatkozásában a gyártó képviseletét és a gépek értékesítését a hazai piacon kívül az EU piacán is a Hargita Wood Kft. látja el.

Együttesen megtekintettük a Nád-Brikett Kft. által létesítendő gyártóvonal helyszínét, illetve megvitattuk az eddigi gyártási próbák tapasztalatait. Mivel a próbák során tiszta szalma brikettálásánál a gép a vártnál kisebb teljesítményt mutatott, ennek javítására e hónap végén egy módosított préscsigát kapunk.

Ugyancsak megvitattuk a gyorsan kopó alkatrészek élettartam növelését wolfram-karbid heganyag felvitelével. Erre kidolgozott módszerük van, melynek alkalmazását részünkre is lehetővé teszik.

Ukrajnában az üzemelő préseket szinte kivétel nélkül faanyag feldolgozására használják. Ezért nagy meglepetést okoztak vendégeinknek a különböző alapanyagokból készült minták (szalma, nád, a kettő keveréke, kukoricacsutka, szőlőmag, korpa, szennyvíziszap, fénymag szárítás utáni tisztításakor keletkező, gyommaggal teli "rostaalj"). Mindegyikből kőkemény brikett készült, melyek vendégeink nagy elismerését váltották ki.

Kölcsönös szándék a gyártósor üzembeállása után a kapcsolatok még szorosabbra fűzése.

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák