menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Korábbi híradásainkban már többször tájékoztatást adtunk arról, hogy Nagyivánon, a Nád-Brikett Kft. beruházásában és üzemeltetésével alapvetően egy körbálás alapanyagot (szalma, széna, nád stb.) feldolgozó gyártósor áll üzembe.

Kezdettől fogva közös elgondolásunk, hogy egyben referencia üzemet létesítünk és az üzemhez együtt olyan kapcsolódó szolgáltatásokat dolgozunk ki leendő technológia vásárló partnereinknek, amelyekkel együttesen számottevően egyszerűbbé válik egy ilyen üzem létrehozása és működtetése.

Szándékunk olyan brikettgyártó üzem kínálata, melyhez jelzőként a "helyben", "helyi" fogalmak társulnak. 1000/2000/3000 t/év teljesítményű (esetleg több automatizáltsági fokú) gyártósort kívánunk megrendelőinknek ajánlani, mely alkalmas a helyben évente ismétlődően keletkező alapanyag/erdészeti vagy mg-i hulladék feldolgozására. Az üzem az alapanyag keletkezésének helyén létesülhet, helyieknek munkahelyet teremtve és olcsó tüzelőanyagként a helybeli önkormányzat, lakosság vagy egyéb felhasználók hasznosíthatják.

A természetes és kötelező garancia, szerviz és pótalkatrész ellátás mellett rendelkezésre kívánunk adni technikai, gyártástechnológiai, építészeti, villamos, környezetvédelmi stb. hatóságok által előzetesen véleményezett terveket hitel, pályázat, pályázatírás stb. ajánlással kiegészítve. Ugyancsak szándékunk a különböző alapanyagokból készült brikettek szakintézetben elvégzett vizsgálati eredményeinek rendelkezésre bocsátása is. Meggyőződésünk, hogy megrendelőinket számottevőn meg tudjuk kímélni azoktól a nehézségektől, melyekkel nekünk meg kell birkóznunk. Nyilvánvaló, hogy kitűzött céljaink megvalósításával egyedülálló, példa nélküli szolgáltatást szándékozunk megteremteni.

Azáltal, hogy újabb és újabb célokat jelölünk ki magunknak, a feladatok mennyisége és azok bonyolultsága is növekszik. Elérte azt a szintet, amelynél már erőink és lehetőségeink kevésnek bizonyulnak. Mint ahogyan vállalkozásunk önmagában nem boldogult és egyik kezdeményezőjeként létrejött a Nád-Brikett Kft, most már együttesen kerestünk és találtunk újabb szövetségest a komlói székhelyű TeGaVill Kft-ben , mely saját fejlesztésű mg-i terményszárítói, malomipari és gabonatechnikai berendezései révén jó csengésű nevet szerzett magának mind különböző kiállításokon, mind a mezőgazdaság különböző területein. Az ő tervezői, kivitelezői, piaci lehetőségeik és súlyuk garancia a megvalósulásra.

A tervezett feladatmegosztás keretében a komplett gyártósort az előzőekben ismertetett szolgáltatásokkal együtt a TeGaVill Kft. értékesíti, melybe vállalkozásunk a brikettáló prést, a Nád-Brikett Kft. a szárítót beszállítóként biztosítja. Természetesen, mind a brikettáló, mind a szárító külön-külön is forgalmazóiktól megvásárolhatók lesznek.

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák