menurajz

Európában egyedülálló technológia
A Hargita Wood Kft. az Európai Unió területén egyedüliként rendelkezik egy teljesen egyedi elvek szerint működő, akár 65-70 % vízeltávolító képességű, nagyon széles alapanyag körben alkalmazható biomassza szárítóval és feldolgozó gépsorral. Feldolgozható alapanyagok: fa és mezőgazdasági lágyszárú, szeszipari törkölyök, gombakomposzt, baromfitrágya, kommunális szennyvíziszap stb.

Cégünkről

A Hargita Wood Kft-t két magánszemély alapította 2002-ben, 100 %-ban magyar tulajdonú, nyereséges vállalkozás. Az elnevezést adó Hargita hegység - mely a székelység életében jelentős szerepet tölt be - a személyi kötődésen túlmenően szimbolizálja a természethez, a fához, a környezetünkhöz való kötődést is. De ad egyfajta útmutatást az emberi - áttételesen az üzleti - kapcsolatokban is a tisztesség, megbízhatóság terén. Partnereink ezt mindenkor érezhették és értékelhetik.

Indulásunktól fogva import-nagykereskedelem a meghatározó tevékenységünk. Saját telephely és alkalmazottak hiányában mindig konkrét megrendeléseket teljesítünk.

Vállalkozásunk történetében a mai napig a fenyőfa valamilyen formájában meghatározó szerepet kapott. Az első években Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából jelentős mennyiségű fenyőrönköt és fenyő fűrészárut importáltunk hazai értékesítés céljából.

Bár ez a profil változatlanul a mai napig megmaradt, 2005 második felétől dominánssá vált a Lettországból importált, kiváló minőségű borovi, háromrétegű, ragasztott, hossztoldott ablak és ajtófrízek forgalma. 2006-ban forgalmunk ebből mintegy 600.000 EUR volt. Sajnos, az építőipar teljesítményének jelentős csökkenése 2007 első negyedévétől erre a kereslet drámaian visszaesett.

Fenyő fűrészáru terén napjainkban szabvány rakodólapokhoz szállítunk elemeket, illetve az érdeklődés növekedésének hatására egyéb, szokványos méretű fűrészáru behozatala is várható.

Az utóbbi két évben egyre növekvő figyelmet fordítottunk a szilárd biomassza energetikai célú feldolgozásának technikai-technológiai kérdéseire. Felhasználva és bővítve ukrán illetve orosz kapcsolataink körét, a közelmúltban honosíttattunk és kaptunk forgalmazási lehetőséget (CE jel) egy ukrán gyártmányú csigás rendszerű brikettgyártó présre. Ez jelenleg a hazai kínálatban egyedülálló, iparszerű gyártásra alkalmas az alapanyag fajtájától függetlenül. Ezért jó szívvel ajánlható mind fa, mind egyéb mezőgazdasági alapanyag (szalma, nád, repceszalma, kukoricaszár, napraforgó héj stb.) feldolgozására.

Más cégekkel való hivatalos együttműködési kapcsolatainkban is a biomassza hasznosítása az irányadó. Kizárólagos magyarországi, szlovákiai és erdélyi képviseletben és forgalmazásban állapodtunk meg a brikettáló prést gyártó ukrán CserkassziElevátorMas gyárral.

Másik jelentős vállalkozásunk a Nagyiván községben másik két, valamint a vállalkozásunk által alapított Nád-Brikett Kft. Az általunk forgalmazott brikettáló prés beépítésével komplett (szárítót is tartalmazó) gyártóvonalat hozunk létre a Hortobágyon termő nád, valamint az ott keletkező egyéb mezőgazdasági alapanyag feldolgozására kiváló minőségű tüzelőanyaggá. A gyártott brikett tüzelőként való hasznosítását is meg kívánjuk oldani a helyi önkormányzat és lakosság bevonásával.

Vállalkozásunk ügyvezetője technikai kérdésekkel foglalkozó társ ügyvezetője BIOGRAN Kft-nek is. Ennek profilja orosz gyártmányú komplett pelletáló gyártósorok hazai és nemzetközi elterjesztése.

Szakmai kapcsolatot jelent a Magyar Biomassza Klaszterban illetve a Biomassza Termékpálya Szövetségben való részvétel.

előző oldalra oldal tetejére

kep
menurajz
© Hargita Wood Kft. 2008-2020AVM Matrica - egyedi pólók, fal- és autómatricák